PAUDEL EGÉSZSÉG AKADÉMIA

Almás- fahéjas amaránt zabkása

 

Hozzávalók:

 

– fél liter víz

– 100 g amaránt

– 1 nagy alma, héjastól, magház nélkül és kockákra vágva

– ¼ teáskanál őrölt fahéj

– ½ teáskanál tengeri só

 

Útmutató:

 

 

1. Egy közepes méretű serpenyőben adjuk hozzá az összes hozzávalót, és forraljuk fel. Gyakran keverjük meg.

 

2. Csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük (lefedve) 20-25 percig, amíg az amaránt megpuhul.

 

 

Tippek: Ha reggel nincs időnk hozzá, akkor előző este is elkészíthetjük, és reggel felmelegíthetjük.

Tálaljuk kókusz- vagy mandulatejjel a kívánt sűrűségig.

Adj hozzá egy kis szteviát, ha édessebben szereted.

Tálaláskor dióval megszórhatjuk a tetejét.