Almás- fahéjas amaránt zabkása
Hozzávalók:
– fél liter víz
– 100 g amaránt
– 1 nagy alma, héjastól, magház nélkül és kockákra vágva
– ¼ teáskanál őrölt fahéj
– ½ teáskanál tengeri só
Útmutató:
1. Egy közepes méretű serpenyőben adjuk hozzá az összes hozzávalót, és forraljuk fel. Gyakran keverjük meg.
2. Csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük (lefedve) 20-25 percig, amíg az amaránt megpuhul.
Tippek: Ha reggel nincs időnk hozzá, akkor előző este is elkészíthetjük, és reggel felmelegíthetjük.
Tálaljuk kókusz- vagy mandulatejjel a kívánt sűrűségig.
Adj hozzá egy kis szteviát, ha édessebben szereted.
Tálaláskor dióval megszórhatjuk a tetejét.