PAUDEL EGÉSZSÉG AKADÉMIA

Kókuszos sárgaborsó leves

Hozzávalók:

– ¼ teáskanál só

– ¼ teáskanál fekete bors

– 200 g sárga borsó (száraz)

– 2 teáskanál kókuszolaj

– 1 kis sárga hagyma, felszeletelve

– 3 gerezd zúzott fokhagyma

– 1 evőkanál friss reszelt gyömbér

– 2 teáskanál őrölt kurkuma

– 1 liter zöldség alap lé

– fél liter kókusztej

– ¼ csésze apróra vágott friss koriander

 

Útmutató:

1. Mossuk meg a sárgaborsót és egy szűrőbe téve hagyjuk lecsepegni.

2. Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepesen magas hőfokon. Tegyünk 2 teáskanál kókuszolajat a serpenyőbe. Miután megolvadt, adjuk hozzá a hagymát, dínszteljük meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a kurkumát. Dínszteljük még néhány percig.

3. Adjuk hozzá a zöldség alaplét, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a sárgaborsót.

4. Fedő nélkül, közepes lángon pároljuk, amíg a borsó megpuhul (kb. 30 percig).

5. Miután elzártuk, adjuk hozzá a kókusztejet. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel.

Tipp: Ezt magában is fogyaszthatjuk, vagy tálalhatjuk sült vagy párolt zöldségek mellé is.

Gazdagíthatjuk sárgarépával és fehérrépával is, ezeket a hagymával együtt dínsztelhetjük meg.